Estetica dentara s-a nascut din dorinta oamenilor de a avea un zambet cat mai frumos si sanatos.
Estetica dentara este in stransa legatura cu trasaturile fizionomice ale fiecarei persone, precum si cu profilul buzelor,linia surasului,profilul gingiei si bineinteles caracterul pacientului.

Pacientii se prezinta la clinica cu aceste cerinte.Medicul va face un set de poze faciale pentru a realiza , cu o rigla digitala,masuratori precum inaltimea si latimea dintilor.Proportia de aur a unui dinte este 1(inaltimea dintelui) /0.75-0.8 (latimea dintelui).
In general, medicul recomanda realizarea a 10 fatete dentare sau corone dentarea artificiale in zona superioara si inferioara pentru a conferi garantia unei lucrari de succes.
Dupa efectuarea acestor masuratori,toate informatiile sunt transmise catre laborator, unde este utilizata tehnica Cad-Cam. Este o tehnica de scanare si frezare in cinci axe .Aceasta tehnologie ajuta la adaptare perfecta a lucrarii protetice la nivelul gingiei si a contactelor dentare (ocluzale).

Foarte importanta este si culoarea dintilor, pe care medicul trebuie sa o determine
pentru ca noi dinti artificiali sa se potriveasca cu cei naturali.
Culoarea se determina cu ajutorul cheii de culori intr-un mediu cu lumina neutra (lumina zilei), lumina colorata putand influenta negativ determinarea culorii.
Aceasta procedura, se realizeaza prin slefuirea sau neslefuirea dintelui in functie de anatomia acestuia si aplicarea (cimentarea) fatetelor dentare realizate in laboratorul de tehnica dentara.

Materialul folosit este dioxidul de zirkoniu ,rezistent in timp si compatibil cu organismul uman.Este recomandat persoanelor alergice la metal.
Coroana de ceramica pe suport de zirkoniu reprezinta ultima tehnologie in materie de estetica dentara, fiind si cea mai potrivita pentru obtinerea unui zambet perfect.

Oxidul de zirkoniu inlocuieste metalul clasic, are biocompatibilitate totala cu structurile dentare si gingii,imita translucenta naturala a dintelui, lasa lumina sa patrunda prin el si o reflecta, astfel incat dintele artificial este perceput natural de catre ochiul uman, datorita comportamentului policrom al materialelor folosite in laboratorul de tehnica dentara.

Lucrarea cu zirkoniu are un grad ridicat de complexitate si se realizeaza doar in laboratoare de tehnica dentara care detin aparatura speciala.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

× Cu ce pot să te ajut?